Lifestyle

Да ли знате да се значење емотикона „срце“ разликује зависно од контекста, боје или облика

Било са пријатељима, члановима породице или партнером, у писаној комуникацији су емотикони срца неизоставни. За то постоји и добар разлог – они су ту да дају адекватан тон нашим мислима преточеним на екране и покажу емоције које гајимо према саговорнику. Али, јесте ли знали да свако срце има другачије значење зависно од контекста?

Црвено срце преноси најтоплије емоције

Класично, црвено срце је и најпопуларније, најзаступљеније срце у писаној комуникацији, а његовим коришћењем ми своје најискреније и најтоплије љубавне емоције преносимо особи са којом се дописујемо. Ово срце би требало да буде „резервисано“ за посебне људе – партнера, најбоље пријатеље или чланове породице.

Ружичасто срце је мање „озбиљно“ од црвеног

Ружичасто срце је „млађи рођак“ црвеног срца, а иако се користи за исказивање позитивних емоција, оно има мањи значај у односу на њега. Ово срце, осим у комуникацији са пријатељима и другим вама драгим особама, често се користи и ради упаривања естетике на друштвеним мрежама. Примера ради, ако објављујете неку слику у розе тоновима, ружичасто срце је ту да употпуни опис.

Црвено срце са завојем значи да смо у процесу зарастања емотивних „рана“

Срце које је превијено завојем означава да тренутно пролазимо кроз процес исцељења емотивних „рана“, односно проживљавању неког губитка. Друго значење овог емотикона јесте заштита сопственог срца и енергије у процесу рада на себи, те га можете користити не само како бисте ставили до знања да сада пролазите кроз такав период, већ и како бисте драгим људима пружили подршку уколико пролазе они.

Сломљено срце носи право значење

Сломљено срце фактички је „претеча“ срца са завојем и универзални је начин да искажемо тугу и бол које у датом тренутку осећамо. Осим у оваквим ситуацијама, можемо га користити и да покажемо жаљење за неком пропуштеном приликом, виђањем и слично. Дакле, не мора се нужно везивати за неку трагедију.

Срце-узвичник је декоративног карактера

Према Емоџипедији, овај емотикон није ништа више него улепшани узвичник, који се користи искључиво у декоративне сврхе. Показује да се са нечиме слажемо, да нам се допада оно што читамо и да се наша тачка гледишта поклапа са другим учесницима конверзације.

Срце које куца показује да нам је до некога стало

Када желимо да покажемо да нам је до некога нарочито стало и да нам због њега срце куца брже, користимо овај емотикон. Баш из тога разлога, он би требало да буде „резервисан“ за симпатије, потенцијалне партнере са којима смо у фази романтичног дописивања или за некога са ким смо у емотивном односу. Будите опрезни и не прослеђујте овај „емоџи“ пријатељима или колегама, јер није искључено да ће погрешно протумачити поруку!

Срце са машницом је знак да поклањамо наше срце

Срце са машницом изгледа баш као нека бомбоњера у облику срца коју бисте поклонили драгој особи за дан заљубљених (наравно, уз праву бомбоњеру). Али, оно има много дубље значење и показује да смо нашу љубав и наше срце поклонили тој особи. Као и са емотиконом срца које куца, поведите рачуна коме га шаљете.

Срца у различитим бојама имају различита значења

Када су срца класичног облика, али различитих боја у питању, и ту постоје нијансе. Црно је елегантно и користи се само из естетских разлога, док је бело ту да употпуни доживљај изреченог на један нежан начин. Жуто срце симболише срећу и пријатељство, док је наранџасто – знак да нам је стало. Браон срце представља знак солидарности, а зелено је ту да ослика раст и развој. Плаво је, према Емоџипедији, срце неутралне боје.