Friday, 31 May, 2024

“SAMO DA TE SKINEM I ZARADIĆEMO VIŠE” Lidija Vukićević o nepristojnim ponudama: “Tražili su mi da uradim to, plakala sam bez prestanka”

Glumica Lidija Vukićević iskreno je govorila o nepristojnim ponudama koje je dobijala tokom karijere i zbog čega nije htela da se skine u “Žikinoj dinastiji”.

Lidija Vukićević
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Lidija Vukićević

– I za pozorišne prestave i za filmove. Nepristojne ponude sam glat odbijala. Umem da budem i bezobrazna na takve, nepristojne ponude. Umem sve i svašta da im kažem i da završim to. Recimo, bila mi je dodeljena uloga da igram veliku ljubav Miloša Obrenovića, i nisam igrala, samo zato što se u prethodnom filmu nisam skinula po želji kamermana, koji je posle bio i kamerman u “Vuku Karadžiću”. On je bio dobar sa rediteljem i rekao je “Ona neće da se skine ovamo, odgovorila mi je drsko…”. Ja sam srećna što nisam igrala, zato što sam isterala sebe – započela je glumica za Telegraf.rs, pa dodala:

– Nisam ja protiv skidanja, ja sam glumica i glumica treba i to da radi, ako ima opravdanja. Ne mislim ništa loše o tome, ali to mora da ima opravdanje. A, ako neko koristi samo to vaše fizičko, telo, golo, onda to više nije gluma. Kod nas je, ajde samo da te skinem, da te stavim na plakat i onda ćemo da zaradimo više.

Lidija je otkrila da je u “Žikinoj dinastiji”, trebalo je da se skine pred Nikolom Kojom, ali je odbila i otkrila šta se dešavalo na snimanju.

– U pola filma mi je reditelj Zoran Čalić, sa kojim sam posle postala fenomenalan prijatelj, družili smo se do kraja njegovog života, rekao “Ovde, sad, treba da se skineš”. Nije to isto kao kad bi mi sad to neko rekao, i tada kada sam imala 21 godinu. Ja sam rekla “Pa, čekajte, mi smo potpisali ugovor, ja nemam ovde skidanje”. Onda je on rekao “Ne, ne, ne, ovde treba da se skineš, to tako treba”. Ja sam onda, odjednom… Kod mene proradi to, a nije inat, nego samoočuvanje sebe, dostojanstvo… Ako se vi sami ne sačuvate – niko vas neće sačuvati! Svi će gledati da vas iskoriste zarad svog dobra, a šta je sa mnom? Ništa.

– Ja sam onda rekla da neću da se skinem, otišla sam u garderobu i plakala sam. A, zašto sam plakala… Ne zato što se eventualno dovodilo u pitanje da li ću da nastavim ili ne, mogli su da kažu da ne igram više i nema veze. Ja na veliko gubim, za takve stvari, bez osvrtanja. Ja nisam igrač na sitno. Je l’ ne igram više? U redu, ja imam nešto što mi je važnije od tog vašeg filma. A, plakala sam zato što mi je bilo neprijatno zbog Gidre i zbog Marka. Oni su ljudi čekali, a ja sam se osećala nelagodno, zbog tog mog vaspitanja, kako mogu starije kolege i glumci sad zbog mene da čekaju, da se pravi drama… Jelena Žigon, izuzetna dama našeg filma, došla je i rekla “Lidija, ja te podržavam”. To mi je mnogo značilo tada.

– Filmadžije su opasni ljudi, pa je bilo “Ajde, skini se sada, pa ćemo mi to u montaži da sečemo do glave”. A onda sam ja rekla “A što biste radili dupli posao, da sečete u montaži, kad možemo sada da uradimo samo glavu?”. Uzela sam maramu, vezala i rekla “Evo, da ja vama olakšam posao, ja ću ovako”. Tako da sam u stvari njih dovela pred svršen čin, da vide da stvarno neću da se skinem, a s druge strane da ispred sebe vide ličnost koju ni sa čim, čak ni pretnjama, manipulišu i da ucene. Tako je na kraju i bilo, oni su bili presrećni kad se sve završilo. Pogotovo mladom glumcu je važno da sebe sačuva kao ličnost, zbog toga kako će prema vama kasnije da se ponašaju i kakav će odnos da imaju, zato što se to sve čuje, iz jedne ekipe u drugu. Onda ste vi mirni, znaju dokle i šta mogu sa vama.

ПовезаноПостови

Следни чланак

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.